VEDR. BRUK AV SKATEPARKEN!


1. BRUK FOLKESKIKK
Jeg har dessverre mottatt henvendelser av foreldre til barn som bruker skateparken.I følge foreldrene, opplever barna å få kjeft og stygge kommentarer slengt etter av eldre skatere. Hvis barna trenger å få tilsnakk pga. at de f.eks. er i veien når noen skal skate en line, eller ikke følger køkulturen, så må de eldre lære disse barna hvordan de skal bruke parken, bruk en hyggelig tone, snakk på en måte de forstår! Alle har vært kalv før de blir okse. Husk at de fleste unger ser opp til de eldre og flinkere skaterne. Det kan være lurt å fremstå som gode rollemodeller, kanskje minstemann er det neste talentet.

2. ALLE HAR LIKE MYE RETT TIL Å BRUKE PARKEN!
Noen av de eldre skaterne har uttalt seg på vegne av klubben, der de har sagt at klubben har sendt søknad til kommunen for å forby sparkesykkel. Dette er IKKE tilfelle. Klubben har skriftlig henvendt seg til kommunen vedr. promblemstillingen om bruk og brukergruppe av parken, og belyst at parken allerede er for liten i forhold til antall brukere. (Det vil forøvrig være lite strategisk å forby ei brukergruppe, hvis vi ønsker å søke kommunen om penger til videre utbygging) Vi minner igjen på at per nå har alle like mye rett til å bruke parken, da det ikke foreligger noen regler satt av kommunen som eier parken. Ber alle, frem til evt. regler/bestemmelser for bruk av parken blir vedtatt fra kommuens side, ta hensyn til hverandre og dele parken på best mulig måte slik at alle har glede av den.

3. TIL FORELDRE:
Skateparken er ikke en lekepark for de minste. Skating er en aktivitet som innebærer høy fart og hopping. Hvis en voksen skater på 70 kg treffer 7-åringen din som krysser løypa og ikke ser seg for er det stor fare for skader. Det ønsker ingen av oss. Spør gjerne en skater hvordan køkulturen fungerer og hva man må se etter når man vil rulle i vei (f.eks. blikk-kontakt med de som står på quarterpipen osv.) for å ikke være til hinder. Foreldre må veilede barna sine, og ikke legge alt veiledningsansvar på de eldre brukerne av parken. Vær tilstede selv. For de aller minste kan nok skateparken på Sportsplassen være et bedre alternativ.

11119119_10155618297460037_2981733935195152546_o

Reklamer
%d bloggere like this: